Todo Cambia…

Gepost door op / 0 Reacties

Alles, alles verandert,
Dat wat gisteren is veranderd
zal morgen ook weer moeten veranderen
Zoals ook in verander
Alles, alles verandert,

Maar mijn liefde verandert niet. 

Todo Cambia – Mercedes SosaLieve muziekliefhebbers,

Twaalf en half jaar geleden begon de reis van Flor d’ Luna vanuit onze gemeenschappelijke liefde voor de muziek. We ervoeren een bijzondere magie in het samen musiceren en toen Manuela zich na twee cd’s aansloot was de muzikale magie voor ons compleet. We ervoeren vele hoogtepunten en bijzonder magische momenten en niet zelden voelden wij zelf, en riep ons publiek uit, dat we toch écht toe waren aan grotere podia. Van daaruit wilden we toewerken naar de totstandkoming van een theaterwaardig programma die we “Nachttrein naar Lissabon” doopten. Er leken zich nieuwe poorten te openen toen we hierin ondersteuning en coaching kregen van de bekende Fado zanger, Fernando Lameirinhas. De stroom leek echter steeds weer te stoppen, niet in de laatste plaats door de grote veranderingen die er bij ons alle drie ook in de privé sfeer plaatsvonden. We voelden echter ook dat het een aantal maanden geleden tijd was om bij elkaar te gaan zitten en onszelf serieus de vraag te stellen wat maakte dat de stroom leek te stokken en wat er nodig was om de muziek weer te laten stromen. In de maanden en gesprekken die volgden moesten we tot onze grote spijt tot de conclusie komen dat we al gedurende langere tijd niet meer op één lijn zitten qua verwachtingen, inzet en capaciteiten en dat de meest passende stap nu is om te stoppen met Flor d’Luna. Stoppen op een moment dat we met liefde kunnen terugkijken naar de jaren gepassioneerd musiceren, rondreizen, samen creëren en uitwisselen van geïnspireerde ideeën. Stoppen op een manier en een moment dat we elkaar met dankbaarheid in de ogen kunnen kijken en weten dat we samen heel veel mooie en bijzondere momenten hebben beleefd die we mochten delen met heel veel mensen. De muziek gaat door, de liefde voor de muziek is het enige wat nooit zal veranderen, maar de vorm verandert. De wind van verandering (Caminhos do Vento), waar zo vaak vol vuur over zongen, waait door ons leven en daar geven we ons aan over. We vertrouwen erop dat zij nieuwe poorten naar de Rivier voor ons zal openen. 

We hadden eerst ruim de tijd nodig om deze nieuwe ontwikkeling bij onszelf een plek te geven en te doorvoelen, voordat we er mee naar buiten konden treden. Nu is het moment echter aangekomen om ook jullie, ons publiek, op de hoogte te brengen. We beseffen ons terdege dat het ook voor jullie een pijnlijke beslissing zal zijn, zo verbonden als onze muziek inmiddels is aan bepaalde gebeurtenissen en jaargetijden. 
Heel graag willen we met en voor jullie een groot en feestelijk afscheidsconcert geven, om onze liefde voor de muziek en onze dankbaarheid voor de schoonheid en vreugde die zij ons heeft gegeven te vieren. Om onze dankbaarheid naar jullie te zingen en te spelen want zonder ontvanger was onze muziek zonder betekenis geweest. Om ons vertrouwen te vieren dat in alle verandering die het leven steeds weer op ons pad brengt de muziek door zal gaan en we vol goede moed nu ieder onze eigen weg zullen gaan daarin. 
Het afscheidsconcert zal plaatsvinden in de Buitensociëteit in Zutphen op 20 april. We hopen op een waardig afscheid met zoveel mogelijk mensen. Dus zegt het voort en kom in grote getale zodat het een onvergetelijke avond kan worden. 

Veel liefs en een warme groet van 
Marcel, Carla en Manuela

Comments are closed here.